Víkend v Harrachově (27.-29.9.) s přespolním během v Josefově Dole

30.09.2013 19:36

V pátek po střelbě odjela část skupinky ve složení Agáta, Kačka, Honza, Mates, Tom a Tomáš do Harrahova. Víkend byl zaměřený hlavně na stmelení kolektivu...a tak se tmelilo.

Po příjezdu jsme vybalili a ubytovali jsme se. Děti odešly na večerní vycházku do okolí. Po návratu na pokoji každý koukal do svého mobilu (fakt nevím, co tam stále vidí), potom si společně povídali a když se zábava začala rozjíždět, zahnali jsme je se spát.

Ráno se vstávalo v sedm hodin a ihned se vybíhalo do terénu na krátký výběh s posilováním. Po snídani jsme odjeli do Josefáče na přespolák. Při prezentaci jsme zjistili, že časový program běhů je posunut, tak jsme trávili čas prohlížením sportovního oblečení firmy Gasso (a že bylo na co koukat - jen peníze nám chyběly) a sluněním na louce. Nakonec jsme se závodů dočkali. Ročník 2000, kluci i holky, běžel 2500m, ročník 1999 dokonce 3750m. Byl to docela náročný závod, běželo se na louce v kopcovitém terénu na okruhu 1250m. 

Kačka si vyzkoušela, že nemocná noha jí stále nedovoluje závodit. Protrápila se závodem, který odmítla vzdát a doběhla na 3. místě. Agáta obsadila 11. místo a běžela moc hezky. Mates s Tomášem se v konkurenci lyžařů také neztratili. Mates doběhl 5. a Tomáš 12. Na nejdelší trať se vydal Honza s cílem "vydržet to".  Vydržel a doběhl na 7. místě.  Odměnou pro každého závodníka byla kremrole a čaj od pořadatelů.  Výsledky si můžete prohlédnout zde: www.czech-ski.com/userfiles/L/file/20130928lesnibeh-vysledky.pdf

Z Josefáče jsme odjeli na oběd do restaurace a potom do Jilemnice do bazénu na plavecký trénink. Po tréninku jsme šli do sauny (to sice nebylo v plánu, ale zřejmě se sauna na letním soustředění stala takovým zážitkem, který je nutné opakovat, tak se, na přání většiny, opakovalo)

Potom už se jelo na chatu večeřet. Byla výborná svíčková, za kterou moc děkujeme babičce Tomáše R., která nám ji připravila. Po večeři jsme hráli hru jméno, město..., kdy poražený umýval nádobí.  Následoval čas na učení a přípravu do školy. Všichni se učili, nebo to alespoň předstírali. Před spaním si puboši zopakovali večerní vycházku, asi proto, aby se mohli společně bát a držet za ruce.

Ke spaní se všichni uložili na společný pokoj. V deset nespal nikdo, povídali si a povídali.....až do čtvrt na dvanáct!? Pak už byl klid a každý spal (ve své posteli).

Ráno jsme si přispali, na výběh s posilováním se šlo až okolo deváté. Následovala snídaně, učení, výroba terčů a příprava střeleckých stavů a krátký střelecký trénink proložený během a následoval posilovací kruhový trénink. Po obědě se děti vydaly na bobovou dráhu, kde utratily kapesné za svezení. Vrátily se na svačinu a potom  se opět střílelo a běhalo. Nakonec jsme vše zabalili, ulkidili chatu a jelo se domů.

Příští víkend v Harrachově by se mohl, v případě zájmu, uskutečnit některý listopadový víkend (dle obsazenosti chaty a "banánu"- OMG, už vidím, jak maj puboši LOL při přečtení slova "banán")

Fotky najdete zde: https://klepa.zonerama.com/Album/168179

—————

Zpět