Ohlédnutí za podzimním Harrachovem aneb LOL

18.11.2013 19:21

V pátek 16.11. po střeleckém tréninku jsme vyrazili ve složení  Jirka, Eva, Fanča, Mates, Venďa, Jana, Dan, Tomáš, Honza, Kačka, Eda, Kuba a Tom, plně naloženi proviantem a potravinovou pomocí od rodičů, směr Harrachov.  Konečná nebyla jako obvykle u chaty, ale na druhém konci Harrachova, kde připravená část výpravy (Mates, Dan, Kuba, Kačka, Honza, Tom a Tomáš), vybavená čelovkami, provedla rychlý(LOL) výsadek a vyběhla na cestu večerním Harrachovem, aby byla co nejdříve na chatě. Ti, kteří se chystali pomalu (Venďa a Eda) zmeškali výsadek a byli potupně odvezeni na chatu, kde, aby o nic nepřišli, odběhli jeden kilometrový okruh.  Jana měla úlevu z důvodu léčby poraněného kotníku a tak mohla sama prozkoumat srub. Po chvilce jsme se všichni sešli na chatě (nikdo se neztratil), vybalilo  se, každý zabral sůj prostor a po večeři mládež vyrazila pozorovat hvězdičky do lesa a "tmelit" (nechtěli být organizováni, či zapřažení do úklidu po večeři /Eda se sám od sebe nabídl, že pomůže s mytím nádobí- to ještě nikdy nikoho nenapadlo/) Po návratu hráli karty (tentokrát byl v kurzu poker), někteří se před spaním i osprchovali a vyčistili si zuby a ve 23:00 byli všichni v pelechu.

Sobota začala budíčkem o půl osmé a ranním výběhem do terénu. Počasí bylo krásné, slunečné a nebyla vůbec zima. Po snídani a krátkém odpočinku jsme před chatou hráli hry a následně Jirka odvezl Toma, Tomáše, Matse, Dana, Honzu, Kačku a Venďu do Polska do Jakuzyc, odkud běželi přes Orle do Harrachova. Byl to náročný trénink a všichni jej zvládli na výbornou.  Jana a Eda měli individuální trénink u chaty. Janička se trošku prošla (3km po asfaltovém povrchu, aby nenamáhala kotník) a zaposilovala si, Eda zvládl poměrně  těžký běh kombinovaný s posilováním úplně bezvadně a určitě z toho měl radost. Po krátkém odpočinku se vyráběli v kuchyni  terče z kartonových krabic.  Přesunuli jsme se do restaurace v pivovaru Novosad  na oběd po kterém následoval polední klid, který všichni, více či méně dobrovolně (Honza asi nedobrovolně u fyziky s Jirkou - LOL), využili k učení. Odpoledne byl střelecký trénink, nejprve se ale musela postavit střelnice a to stálo trošku námahy. Pak se stihl ještě krátký běh po okolí. Po svačině jsme odjeli do Jilemnice plavat a potom regenerovat do sauny, kde u kluků nejdůležitější  zřejmě bylo, zahlédnout Kačku, když leze do ochlazovacího bazénku (jedině v tomto okamžiku nepřipomínala muslimskou ženu LOL). V sauně byli všichni, Venďa a Jana pouze regenerovali síly v odpočívárně u knížky a se slucházky na uších. Po návratu do Harrachova byla večeře, opětovná (pro některé asi romantická) procházka noční přírodou pod hvězdami. Potom se všichni uvelebili v naší posteli a dívali se na video, drobili nám popcorn do peřina asi dost prděli....protože těsně před jedenáctou se z našeho pokoje vyvalil děsný puch a banda puberťáků.  Měli si rychle vyčistit zuby a zalézt do postelí...jen málokdo zvládl obojí a tak ti, co zalezli do pelechu v tom, v čem celý den trénovali, ne zcela dobrovolně, vyběhli ještě před chalupu, zdolat dvě trestná kolečka (LOL). Během chvilky jsme všichni spali.

V neděli nás probudila mlha, před osmou proběhl krátký výběh do terénu. Po snídani se mlha zvedla, vykouklo slunce a i když bylo chladněji než v sobotu, dalo se venku střílet. Místo rozběhání se hrálo na honičku, vybíjená, přeskakování a následoval měřený trénink - kombi -běh. Běžel se 3 x 1 km se třemi střelbami po 5-ti ranách. Celkově nejlepší byl Honza, druhá Kačka, třetí Dan. Nejrychlejší běh měla Kačka, nejlepší střelbu Honza. Tom, Mates, Kuba a Venďa se moc snažili, i když to asi nevyšlo tak, jak chtěli. Eda měl běh o 1 km kratší a vedl si dobře, naštvala ho ale střelba, tak z toho byl smutný. Tomáš měl jen lehký, krátký výklus po měkkém povrchu mezi střelbou, protože nemocné koleno nemá ještě zcela v pořádku (snad se to brzy zlepší). Jana jen pilovala střelbu. Následovalo vyklusání, protažení, oběd, polední klid opět ve znamení přípravy do školy. Odpoledne byl lehký výklus v terénu, pro Janu a Tomáše jen lehké posilování. Po svačině zbývalo jen zabalit, uklidit chatu (to byl fakt výkon - třeba zapomenuté svačiny ve skříních...to bylo něco) a jelo se domů.

Další akce bude v případě zájmu na Silvestra (bližší info v článku z 18.10...plánované akce)

Fotky najdete zde: https://klepa.zonerama.com/Album/205467

Dík patří i rodičům  (maminkám) Toma, Tomáše, Matese, Dana a Kuby za velmi chutnou "potravinovou pomoc".

Vysvětlivky: LOL (Lot Of Laught) – mnoho smíchu, používá se, když vás něco hodně pobaví - "puberťáci" LOL užívají skoro v každé větě...

 

—————

Zpět