Mistrovství ČR v aquatlonu (15.3. 2014 - Zlín)

16.03.2014 12:36

V pátek odjela málo početná skupinka nadšenců  (Honza, Dan, Klárka a Kačka) do Zlína, kde se konalo Mistrovství České republiky v aquatlonu. Po čtyřhodinové cestě jsme dorazli do Zlína, kde jsme přespali. Ráno po snídani nás čekalo rozplavání na velmi hezkém, 50-ti metrovém bazéně a následovala plavecká část závodu, tedy 200m. V rozplavě plavalo vždy 16 závodníků, pokaždé 2 v jedné dráze. Ve stejné rozplavbě startoval Honza, Dan i Klára. Dan rozplavbu vyhrál (2:50,), plaval stylově poměrně dobře. Od podzimu je znát veliké zlepšení.  Klára doplavala v čase 3:03, sama ale asi úplně spokojená  s časem nebyla. Plavala dobře a podala i celkem slušný výkon. Honzovi se plavání vůbec nepovedlo. Čas 3:08 je hluboko za jeho možnostmi. Kačka plavala v další rozplavě a prvních 100m měla do dvoustovky perfektně rozjetých (1,17). Potom se ale něco pokazilo, Kačka nemohla dýchat a doplavala v čase 2:49 v astmatickém záchvatu. Byla z toho smutná, myslela si, že zaolave mnohem lépe.

Po pauze na občersvení  a odpočinek, který jsme strávili schovaní před deštěm a větrem v Banánu, jsme se přesunuli na altetický ovál na běžeckou část závodu. Běh na 2000m byl rozdělen do dvou běhů na kluky (mladší i starší dohromady) a holky  (mladší i starší dohromady). Běželo se na tartanové dráze 5 kol.

Startovalo se Gundersenovou metodou a Kačka vybíhala se ztrátou 25 vteřin na první závodnici (dle výsledku plavecké části). Běh se jí už povedl, běžela v čase 7:27 a získala s výsledným časem, tedy součtem plaveckého a běžekého času (10,17)  3. místo a  bronzovou medaili v Mistrovství České republiky. Klára vybíhala s větší ztátou. Běžela  velmi dobře, zlepšení oproti podzimu je fakt veliké. Klárky běžecký čas je 8:55 a celkově jí patří s výsledným časem 11,59  celkové 13. místo v kategorii dívek ročníků 1999-2000.

Dan vybíhal se ztrátou skoro 40 vteřin za prvním. Při startu trošku zmatkoval, ale rychle se zorientoval a běžel velmi dobře a rychle. Výsledný čas běhu byl 7:12. Dan obsadil  s výsledným časem 10,02 celkové 12. místo ve své kategorii. Honza měl po plavání tak velkou ztrátu, že skoro začal ztrácet naději na dobré umístění. V běžecké části se ale snažil, běžel svižně a snažil se předbíhat soupeře a stahovat ztrátu. Výsledný běžecký čas 8.03 je celkem dobrý, je ale potřeba začít tréninku věnovat větší úsilí. Honzův výsledný čas 11,12 stačil na celkové 14. místo. (Ztráta minuta a deset vteřin na Dana, Honzu určitě netěší a bude ho snad motivovat.)

Celkové výsledky najdete zde: www.czechtriseries.cz/Results/RaceByTrack?raceId=539&trackId=1196

Fotky najdete tady: https://klepa.zonerama.com/Album/286974

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Výsledky najdete zde: www.czechtriseries.cz/Results/RaceByTrack?raceId=539&trackId=1196

Foto najdete zde:

Po závěrečném vyhlášení výsledků jsme ve Zlíně našli po dlouhém hledání restauraci, kam jsme zašli na jídlo a odjeli jsme domů. Doufejme, že výkony na příštích závodech budou ještě lepší.

—————

Zpět