Letní soustředění na Harrachově 19.8.2013 - 25.8.2013

29.08.2013 20:31

 Ohlédnutí za letním soustředěním

 

V pondělí 19.8.2013 začala ráno v 7:45 hodin pražská část soustředění. Anička, Kačka, Agáta, Vendulka, Matyáš a Tomáš se sešli s Jirkou v bazéně na Suchdole a začalo se trénovat po prázdninové pauze. Společně se všichni přesunuli na Julisku, kde se střílelo, běhalo a posilovalo. Po prázdninové pauze to byla pro některé fuška. Po společném obědě v restauraci odjeli "banánem" na Kladno, kde byly objednané trampolíny a lanové centrum. Protože vydatně pršelo, byla sportoviště zavřená. Skákání ani lezení se nekonalo. Místo toho všichni zašli do mekáče na zmrzlinu a potom domů. Na první tréninkový den toho stejně bylo dost.
V úterý dopoledne byl program skoro stejný, jen dopoledne, kromě plavání, střelby a běhu se ještě šermovalo s Danem. O tom, kam se půjde na oběd se hlasovalo - zvítězila pizzerie.
Jirka děti "banánem" odvezl na Jenerálku a odtud celá skupinka (posílená ještě o Omara, který v pondělí dospával prázdniny v Egyptě) společně proběhla Šárkou, podle mapky do cíle - k mekáči, kde se běžci odměnili zmrzlinou a všichni šli domů balit.
Středa začala ráno v 7:00 hodin na Julisce, kde jsme naložili "banána". Jako doklad o zaplacení harrachovské části soustředění všichni dostali tričko od sponzora (Dana Nachtigallová a Eva Krejčí). Jelo se plavat do Suchdola a odjíždělo se směr Harrachov. Tréninková skupinka byla posílena o mě, jako kuchařku, koordinátorku, sekretářku, účetní .... a Danu, jako morální oporu a pomocnou ruku. 
O vzrůšo u odjezdu se postarala Dana, která s sebou na hory vzala psí slečnu Báru (aby Fanče nebylo smutno). Bára vystoupila před bazénem z auta, seznámila se se všemi členy výpravy a lidově řečeno - zdrhla. Odmítla se nechat zavolat a náramně se bavila tím, že ji všichni honíme. Po nějaké době se psici podařilo nalákat zpět do auta a jelo se.
První zastávka byla na Malé Skále, kde jsme si všichni dali oběd. Asi okolo jedné jsme dorazili na chatu, vybalili jsme a šli jsme na obhlídku města. Ti z nás, kteří jsme vydrželi projít všechny tři obchody ve městě (Dana, nedobrovolně Mates - musel si koupit nový batoh, Omar, Anička, Kačka a já) jsme se odměnili v cukrárně. Ostatní relaxovali na chatě.
Po návratu z města se vyráběly stavy na střelbu, podle nové, vylepšené receptury a probrala se organizace následujícího dne. K večeři bylo pečené kuře s rýží, děti po večeři sledovali společně nějaký, jistě hodnotný, film. Všichni byli dost unavení a okolo desáté byli v pelechu.
Ve čtvrtek ráno se vstávalo okolo sedmé. Všichni (i Bára) individuálně vyběhli do terénu a provedli ranní rozcvičku (všichni, kromě Báry se včas vrátili na snídani). Jirka přivezl čerstvé pečivo z pekárny a společně jsme snídali (šunka, sýry, máslo, nutela, marmeláda, výborné mufinky od Lenky Rendekové a Aničky). Prvním úkolem dne bylo vyjet lanovkou na Čerťák a odtud doběhnout na Dvoračky (cca 7 km) zde počkat na ostatní a společně sejít do Harrachova, kde jsme na ně čekali v blízkosti chaty Zátiší. Následoval oběd v restauraci (masová směs s rýží) a protože jízdenka na lanovku platila i jako vstup na trampolínky, přesunuli jsme se pod lanovku a zde se skákalo. Nejvíc si užívala skákání Agáta, která na trampolíně s velkou chutí "likvidovala" malé děti. Po krátkém poledním klidu a svačině (ovoce, zelenina, jogurty, sušenky) proběhl střelecký trénink a posilovalo se v běhavém kruhovém tréninku. Potom jsme všichni odjeli do bazénu v Jilemnici, kde byla pronajatá dráha. Po návratu do chaty jsme měli večeři (řízek s bramborem a okurkový salát) a šlo se pomalu spát.
Páteční ráno probíhalo stejně, jako ve čtvrtek - Bára opět utekla. Po snídani se střílelo, běhaly se kopečky v okolí chaty, tohoto běhu se účastnila i Bára a honila všechny děti a naběhala desítky kilometrů. Šli jsme opět na oběd do restaurace (smažák a hranolky) a pro velký úspěch opět na trampolínky pod Čerťák. Po poledním klidu a svačině byl kruhový trénink, večeře (zapečené těstoviny s uzeným masem) a potom se jelo do Jilemnice plavat. Pro Agátu si přijel tatínek, aby se mohla přesunout na soustředění se Sokolem. Po druhé večeři (tousty se šunkou a sýrem, zelenina, jogurty) jsme všichni vyrazili hledat noční "kešku" pod Čerťák - našli jsme a Bára se neztratila. Po návratu z noční vycházky se šlo spát.
V sobotu po probuzení každý opět individuálně trošku posiloval ruce, břicho a záda a proběhl se s Bárou po okolí. Po snídani jsme všechny naložili a odvezli do Polska. Všichni, vybaveni mobily a instrukcemi, vyrazili po známé trase lesem do Harrachova (cca 8 km, i když děti tvrdí, že to bylo delší). Po doběhu se střílelo a následoval oběd v restauraci (kuřecí maso na kari s rýží). Z hospůdky jsme se přesunuli k bobové dráze, kde se každý jednou svezl. Po svačině a banánu s čokoládou a šlehačkou (který připravily holky) se šlo střílet a posilovat. K večeři byla bramboračka. Po večeři se jelo plavat do Jilemnice, následovala druhá večeře (tousty, zelenina, ovoce, jogurty) a všichni si u popcornu v jedné posteli užívali sledování filmu. Spát se šlo brzo - všichni jsou utahaní. (Bára taky - sice stále moc neposlouchá, ale nezdrhá a dá se přilákat na dobroty).
V neděli byla ranní rozcvička o něco běhavější. Bára zase utekla. Po snídani jsme odjeli do Jilemnice plavat a následně kdo chtěl, šel do společné sauny. Po obědě v restauraci (holky plněné borůvkové knedlíky, kluci bramborové knedlíky plněné uzeným) jsme zašli do cukrárny na pohár. Proběhl poslední střelecký trénink, úklid střelnice a po svačině balení a závěrečný úklid chaty. Vše proběhlo naprosto bezchybně. Odjezd zkomplikovala Bára - nechtěla nastoupit do auta a nechala se honit - na pamlsek jsme jí po deseti minutách přemlouvání, do auta nalákali a odjeli jsme domů.
Počasí nám po celou dobu pobytu v Harrachově přálo, rozpršelo se až cestou domů. Fotky najdete zde: klepa.galerie.cz/6154006-harrachov-soustredeni-v-lete-2013
Příští soustředění se bude konat v Harrachově o víkendu 27. - 29. září 2013. Počet míst bude opět omezen kapacitou dopravních prostředků, které budeme mít k dispozici.
Eva
 
 

—————

Zpět