Letní Harrachov 2015 - 1. část

25.08.2015 09:06

Pondělí 

ráno okolo osmé se všichni (Kačka, Káča, Janek, Kuba, Filip, Verča a Terka) sešli na Julisce. Nejprve proběhl běžecký trénink na dráze a potom se šlo plavat. Dopolední trénink byl dost náročný, většinu zmohl tak, že jízda na Harrachov proběhla poměrně v klidu. Na chatě se vybalilo a následoval přesun do nedaleké restaurace "U Motejlů", kde máme letos zajištěné obědy a večeře. Po obědě byl krátký polední klid, který byl využit na přípravu střeleckých stavů - tedy zkouška kreativity, představivosti a šikovnosti. Po odpočinku se šlo krátce běhat do terénu. Pro některé  je zdejší prostředí nové a tak se jednalo víceméně o seznámení s prostředm. Následovalo posilování v podobě kruhového tréninku 2 x 20 minut při kterém se i běhalo a trénink se nedal moc "ošidit". Po kruháčku byl akorát čas odejít na večeři, kam se všichni těšili na připojení k WI-FI. Před chatou jsme se společně, po večeři, 40 minut protáhli a byl večer. Společně jsme popřáli všechno nejlepší Kubovi k narozeninám, přiťukli si dětským šampáněm, klteré od nás dostal a byl čas chystat se do pelechu. Den byl asi náročný, protože v půl jedenácté všichni spali.

Verča si ráno stěžovala na nevolnost, Káča na bolest stehna a kotníku.

Úterý

budíček byl v půl osmé. Následoval ranní zdravotní výběh - krátká procházka po okruhu kolem chaty a pro mě čas na přípravu snídaně.  Po snídani začalo drobně pršet, tak byl střelecký trénink krátký a intenzivní. Později se dost rozpršelo, běžeckému tréninku to ale nevadilo. Nejprve se před chatou hrály hry - vybíjená, honička a trénovala se obratnost a šikovnost tak, že se Kuba s Jankem srazil a Kuba si odřel loket a narazil kyčel. Na rozběhání bylo seznamovací kolo po okolí, potom se proběhla trať běžeckého tréninku, kdy se čtyřikrát vybíhalo k polské hranici a zpět - cca 600m do mírného kopečka v lese, následovalo delší vyklusání v terénu. Verča s Terezou běžely o něco méně, Káča se jen vyklusala pro bolest v kotníku. Úlevu měl i Kuba, který běžel trénink o něco kratší. Všichni se individuálně protáhli a šlo se na oběd. Po poledním klidu byl krátký výběh do terénu, na Mumlavu a zpět. Odpoledne dorazil na chatu i poslední člen výpravy - Honza. Než se ostatní vrátili z Mumlavy, stihl uběhnout 5 km po okolí. Ve čtyři odpoledne se jelo do Jilemnice na plavecký trénink. Pak hned večeře a po večeři jsme šli hrát bowling. Vyhrála celkově Verča a z kluků byl nejlepší Honza. Byli odměněni kofolou a popcornem do mikrovlnky (zatím jsme ho v mikrovlnce ještě neudělali - konzumují se nakoupené zásoby z domova). Po příchodu na chatu se šlo spát.

Úlevy pro bolest kotníku měla Káča (stehno už nebolí) a Kuba pro naražený kyčel.

Středa

ráno proběhlo běžně. Budíček, krátké proběhnutí, snídaně, střelecký trénink - tentokrát delší, protože bylo nádherné ráno. Po střelbě jsme připravili vše na posilování a 2 x 24 minut jsme v kruhovém tréninku posilovali ruce, záda a břišní svaly. Běžecký trénink byl jen krátký, běhalo se po okolí. Po obědě byl polední klid a pak se šlo společně na lanové centrum. Trasu lanového parku všichni bravurně zvládli a odměnili se jízdou na bobovce a potom i na tříkolkách. V Harrachově se utratilo kapesné za mlsky a šlo se na večeři. Odpoledne bez tréninku si všichni užili. Po večeři bylo opět společné protažení venku před chatou a pak se společně koukalo na film. V půl jedenácté byla už chata zcela tichá...

Úlevy z běhu měla Kačka T., kterou kotník stále pobolívá.

Čtvrtek

ráno opět budíček před osmou, probouzecí kilometrové kolečko lehkým klusem (či chůzí), snídaně, střelecký trénink, třicetiminutové rozcvičení s posilováním, rozklusání 2km na zahřátí a běžecký trénink 2 x ( 3 x rovinky 450m v závodním tempu) s dlouhým výklusem před, po a mezi sériemi. Kačka a všichni kluci trénink zvládli výborně. Káča měla úlevu pro přetrvávající bolest kotníku - běžela jen jednu sérii, ale moc hezky. Verča s Terkou byly unavené - běžely jen polovinu tréninku. Následovalo dlouhé, individuální protažení a oběd. Po poledním klidu jsme dětem připravili cca 5-ti kilometrový orientační běh s tajenkou... všichni to zvládli dobře, nikdo se neztratil a tajenku nakonec zjistila i Verča, která se hned na začátku ztratila a Terka, která jedno stanoviště nějak oběhla...:-) Následoval plavecký trénink v Jilemnici, večeře, společné protažení před chatou a táborák s opékáním buřtů a divných růžových nechutností ;-). Potom losování dvojic na noční bojovku, která po setmění proběhla na okruhu kolem chaty, v lese, osvětleném několika svíčkami. Musely se splnit tři infantilní úkoly - vymyslet básničku, vypočítat příklad (to je na konci prázdnin docela problém :-) ) a na konci cesty hlasitě zazpívat. Nejlepší týmy (shodně se umístily dva - Kačka K. a Janek a Verča s Filipem)  byly odměnění čokoládou s mimoňem (ten zde celkem frčí). Pak se šlo spát.

Káča i Kuba odpoledne už trénovali bez úlev.

Fotky první části soustředění najdete zde: 

https://www.zonerama.com/klepa/Album/878864

—————

Zpět