Letní Harrachov 2015 - 2. část

28.08.2015 16:20

Pátek

Po včerejší noční bojovce byl budíček mírně posunutý, vstávalo se až po osmé hodině. Po krátkém výběhu následovala snídaně. Po odpočinku byl střelecký trénink, fotbálek, rozklusání 2km a následoval běžecký trénink s posilováním 45 minut a lehké vyklusání. Po protažení proběhl ještě jeden střelecký trénink a šlo se na oběd. Po poledním klidu, při kterém si všichni hráli kolem chaty na schovku, jsme se přesunuli k lanovce na Čerťák. Běžecký trénink začal nahoře, v nadmořské výšce 1020 m.n.m. Běželo se společně, lehkým tempem přes Studenov na Ručičky, odtud dolů na Rýžoviště, potom přes hřeben na Mumlavský vodopád a Harrachovskou cestou do chaty. Byl to dlouhý výběh 13 km a zvládli ho všichni. Po doběhu následovalo individuální protažení. Po večeři jsme se přesunuli zregenerovat síly do malého, teplého bazénku v hotelu Fit Fun. Po návratu byl hrozný hlad - na topinky a čas na kravinky se štěnětem, které nás přijelo navštívit a pokousat a šlo se spát.

Sobota

Začátek dne je zde stále stejný. Dnes se ale střílelo ještě v rámci "Harrachovského testování", které obsahovalo skok z místa, hod medicimbalem, lehsedy po dobu dvou minut, člunkový běh, výdrž ve shybu (holky) a shyby (kluci) a vytrvalostní běh. Před testováním bylo individuální rozklusání a protažení. Po ukončení akce krátké vyklusání a dlouhé protažení. Byl akorát čas na oběd. Po obědě se děti rozdělily na dva tábory. První (Honza, Filip a Kuba) se se mnou jeli podívat na místní, velmi studené, koupaliště, zaskákat si do vody. Jednalo se o dost povedenou akci, kterou si kluci užili. Na koupališti aktivně prožili polední klid a běžecký trénink proběhl na nedaleké malé sjezdovce a cestou do chaty. Filipa pobolívá pata, tak na koupališti posiloval vlastní vahou a do chaty se vezl se mnou. Druhá část (Káča, Janek, Verča, Kačka a Terka) poleďák proleželi v pelíšku a potom běhali v okolí chaty krátký běžecký trénink. Ve čtyři hodiny se jelo na bazén do Jilemnice na lehký plavecký trénink. Ten byl ozvláštněn tím, že Janek, z nějakého neznámého důvodu zřejmě v pominutí smyslů, v okamžiku, kdy se Honza vynořil z vody po doplavání pětadvacítky pod  vodou a nadechoval se, mu do pusy chrstl vodu, kterou Honza vdechl a začal se dusit. Jankovi tato situace přišla velmi komická... Z Jilemnice se jelo rovnou na večeři. V chatě se rozdaly výsledky testů, Honza dostal čokoládu za nejlepší skokanský výkon a rozdělal se oheň na opékání všeho možného a zábavu venku.

Na koupališti si Kuba odřel nárt - ošetřeno dezinfekcí.

 

Neděle

Dnešní probouzecí výběh byl netradiční - někdo vyběhl na kolečko v nočním úboru, někdo jen v šortkách...prostě poslední den. Po snídani se střílelo a potom část závodníků (ti, kteří v pátek neošidili výběh od lanovky tím, že z tréninku udělali procházku) odjela na výběh do Polska. Mělo se jednat o delší, volný výběh na Orle, kde se mělo odpočívat u limonády a běžet zpět. Když jsme přijeli na parkoviště, bylo zde nezvykle rušno. Brzy jsme zjistili, že se zde pořádají běžecké závody. Verča avizovala hned, že žádný závod neběží. Přidal se i Kuba. Ze zvědavosti jsme šli zjistit, co se zde děje. Kačka, Mates (přijel v noci ze soustředění v Bystřici) a Terka závodit chtěli i poté, co jsme zjistili, že se běží 10,7 km a za deset minut je start. Přihlášení se povedlo i po uzavření času k registraci. Filip hodně váhal, zda běžet či ne. Rozhodl se nakonec neběžet.  Všichni jsme se šli podívat na hromadný start cca 450-ti běžců. Verča, Kuba a Filip odběhli na naplánovaný trénink. Závodníci dorazili do cíle za 47, 56 a 67 minut. Jako 13. celkem doběhl Mates, který v kategorii mužů do 20-ti let doběhl 3.  Naše Kačka doběhla jako devátá žena celkově na 77. místě a v kategorii žen do 20-ti let doběhla 4. Terka byla celkově  214. a mezi ženami do 20-ti let 18. Terka byla vyhlášena nejmladší ženskou závodnicí. Věichni tři závodníci si domů odnesli hezká funkční trička ze závodů a hrnečky, které dostali v startovním balíčku. Kačka a Mates si odnášeli za své výkony poháry, Terezka věcný dar a všichni krásnou medaili. Na vyhlášení jsme se jiždívali všichni - vrátili se i běžci z Orle. Byla to celkem povedená, neplánovaná akce. I výběh na Orle se Verče, Kubovi a Filipovi líbil. Káča, Janek a Honza trénovali s Jirkou v okolí chaty a část výběhu také směřovala do Polska, i když jen na pár kroků. Po obědě a protažení se šlo na koupaliště skákat do vody a na zmrzlinu. Tím bylo soustředění zakončeno. Pak už se jen balilo a trošku uklidilo v pokojích a jelo se domů.

Doufám, že všem se soustředění líbilo i přesto, že bylo dost náročné a nebyl téměř žádný čas na dělání lumpáren :-) a volný čas se trávil většinou aktivně na společných akcích. Všichni soustředění zvládli skvěle a byli bezvadní. Díky! :-)

Další fotky jsou zde:

https://www.zonerama.com/klepa/Album/883536

—————

Zpět