Jarní (pokerové) soustředění v Harrachově (21.-23.3.2014)

25.03.2014 09:00

 

V pátek po tréninku odjela skupinka sedmi statečných (Dan, Honza, Tom, Kuba, Eda, Klára a Kačka) na Harrachov. Cesta byla poměrně rychlá, protože po osmé hodině jsme již seděli v chatě u večeře. Všichni si vybalili a povlíkli pelíšky a po krátké večerní procházce (a partičce pokeru) se šlo spát.

Ráno jsme si trošku přispali, ale hned po probuzení všichni vyběhli na krátké ranní rozklusání. Po snídani se vyráběly terče na střelbu. Protože bylo hezké, slunečné počasí, následoval fotbálek na plácku před chatou. Okolo desáté byli „stateční“ odvezeni do Polska, do Sklářské Poruby, odkud běželi lesní cestou 11 km zpět do Harrachova. Dan a Kačka běželi velmi svižně, Honza zůstal jen kousek za nimi. Kubu cestou trošku potrápil kotník a tak doklusal se zbytkem skupinky. Po důkladném protažení se šlo střílet. Kačka, protože nějak zapomněla pistoli na Julisce, místo střelby cvičila posilovací cviky na břicho a záda. Oběd nám připravila s sebou Tomova babička, tak vše stačilo jen ohřát (a bylo to výborné). Polední klid byl časem pro učení. Někteří se učili a jiní hráli poker, nebo si četli a odpočívali. Odpoledne na hřišti před chatou proběhl krátký, intenzivní běžecký trénink – několik sprintovaných rovinek. Kačka trénovala výběh do mírného, travnatého kopce jako přípravu na republiku v krosu. Po svačině se odjíždělo do Jilemnice na plavecký trénink a do sauny. Po večeři jsme si šli zahrát bowling. Vítězem se stal Eda a dostal medaili. Velmi dobře hrál i Tom. Ostatní byli poražení. Po nezbytné partičce pokeru a druhé večeři se šlo spát.

Neděle byla ponurá. Od rána pršelo, tak ani ranní výběh nebyl moc pozitivní. Po snídani (a pokeru) se nikomu moc ven nechtělo a na tréninkové morálce to bylo hodně znát. Lehký, sedmikilometrový výklus na Mumlavskou boudu pokerovým hráčům zabral bez pěti minut dvě hodiny – to je fakt mazec! Eda a Klára pro bolest kotníku (zřejmě lehce natažené šlachy) na výběh nešli, Eda posiloval v chatě (a máknul si), Klára byla místo běhu na zdravotní procházce. Kačka vyběhla na jiný trénink, na Mumlavu vybíhala pět minut za kluky, předběhla je v první zatáčce a doběhla do chaty za 30 minut. Po obědě (opět děkujeme Tomovo babičce)se všichni dívali do učebnic, a protože nepřestalo pršet, odpoledne se posilovalo v chatě. Kruhový trénink dal všem pořádně zabrat. Následovalo  protažení se, začalo se balit a uklízet (tentokrát to šlo překvapivě dobře a rychle). Odměnou byla svačina, po které jsme se přesunuli do wellnes centra, kde jsme regenerovali síly v teplém bazénku a ve vířivce. Někteří měli ještě dost sil na nácvik salt do vody – tak snad je nebolí záda… Cestou do Prahy jsme dojedli poslední zásoby a po osmé večer jsme byli všichni doma.  

Cílem víkendu na horách bylo naběhat co nejvíce kilometrů před začátkem závodní sezóny, naučit se pravidelně regenerovat síly a komunikovat s ostatními nejen pomocí facebooku. Čas na velké lenošení a volnou zábavu zde někteří hledali marně, to se do víkendu opravdu nevešlo.

 Další, o něco delší, soustředění (7 míst) je naplánováno na květen, od čtvrtku 22. do neděle 25.

Několik fotek je tady:

https://klepa.zonerama.com/Album/292013

—————

Zpět