Jaké to bylo na plavecko- běžeckých závodech ve středu 16.10. v Radlicích?

17.10.2013 14:18

Ve středu v 11:15 hodin, poté, co odešli ze školy po druhé nebo třetí vyučovací hodině (jen Ti nejhodnější rodiče uvolnili děti z celého dne), se všichni sešli v Radlicích, u bazénu.  Agáta a Venďa na závody dorazily každá se svou školou.

Po prezentaci se šlo plavat 50VZ bez startovního skoku, někdy plavali dva závodníci v dráze a měření času je jen velmi orientační…a tak všichni plavali cca za 35-38 sec. Na těchto, školních, závodech se závodníci nerozplavávají, rovnou závodí.

Po plavání se všichni společně přesunuli do parku u OD Galerie Butovice, kde se nastoupilo k běžecké části závodu. Do běžecké části se startuje gundersenovou metodou, tedy tak, že závodník, který měl nejrychlejší čas v plavání, vybíhá první a vítězem je ten, kdo doběhne první do cíle. Běžela se trať dlouhá 1000m.

V kategorii žáků 6. a 7. třídy (ročníky narození 2002-2000) obsadila druhé místo v kategorii dívek Agáta, v kategorii kluků Kuba. Tomáš bojoval statečně, ale na stupně vítězů to nestačilo.

V kategorii  8. a 9. třídy (ročníky narození 1998-2000) obsadila v dívkách 2. místo Kačka, v kategorii chlapců obsadil Honza 3. místo a těsně za ním doběhl Dan. Vendulka a Jana své školy také reprezentovaly vzorně.

Fotky ze závodů najdete zde: https://klepa.zonerama.com/Album/181359

Myslím, že tyto závody se všem líbily a snad přihlašování na další kola nebudou provázet takové zmatky, jako byly tentokrát. Je potřeba pravidelně číst informace a řídit se instrukcemi na blogu, které jsou často  aktualizovány.

—————

Zpět