Harrachov - září 2016

17.09.2016 18:10

Soustředění začalo v pátek 16.8. ráno v 6:00 hodin plaveckým tréninkem na Julisce. Trénink nebyl nijak náročný, protože nás čekal dlouhý, těžký den. V krásném teplém, slunečném ránu jsme naložili všechny věci do "Banána" a ve složení - osádka: Áďa, Andy, Táňa, Richard, Kuba, Jirka, Matěj, řidič-trenér: Jirka, fotograf-zapisovatel-autor "hovadin": Eva a hlídací pes obranář: Terezka, jsme vyrazili na Harrachov. První zastávka byla u mekáče na dálnici, kde jsme si všichni koupili něco dobrého a poseděli jsme venku na sluníčku. Po pauze jsme pokračovali v cestě a zhruba v jedenáct hodin jsme už byli na chatě, kde jsme vybalili, ubytovali jsme se a děti si připravily terče a střelnici. V jednu hodinu jsme měli v restauraci U Motejlků, kde se stravujeme, dobrý oběd. Následoval krátký polední klid. Odpoledne proběhl střelecký trénink, potom se běhalo (zde se ukázalo, kdo poslouchá, co má dělat a kdo ne) - jednalo se o výběh do terénu podle instrukcí. Úkol bezvadně zvládly holky a Jirka. Kuba částečně. Richarda někde cestou potkala "Puberta" a nějak se ho nechtěla pustit. Vydržela s ním až do pozdních večerních hodin a pro jeho okolí to bylo fakt náročné :-) Po běhu se posilovalo. Krátký kruhový trénink 2 x 3 kola. Na závěr jsme se společně protáhli a výsledek se prověřil testem hloubky předklonu. Většina to zvládla výborně... Před večeří se ještě hrál turnaj ve vybíjené o "hodnotné :-) věcné ceny". V sedm večer byla večeře a po návratu jsme si rozdělali táborák a opekli buřty, chleba... (Terezka včas utekla :-)) Já jsem odpoledne připravila v lese hru "hledání pokladu" a za úplné tmy se děti, vybavené baterkami a čelovkami, společně vydaly do lesa podle instrukcí, které byly zavěšené na stromech, hledat poklad, což se jim nakonec podařilo ( a ten je zase hodnotný :-)) . Potom jsme se přesunuli do chaty, kde jsme společně popřáli Tanie k jejím narozeninám, které měla minulý týden. Andrea jí upekla dort, o který se Tania se všemi podělila Byl výborný, opravdu se moc povedl. Podělila se i o dětské borůvkové šampáňo. Co se stalo se sladkostmi, které od nás dostala raději nevím :-) Po oslavě se šlo spát.  

V sobotu jsme se probudili do sluníčka. Richard naštěstí už bez "Puberty". Po ranním proběhnutí byla snídaně. Po krátké pauze se šlo střílet. Potom si každý venku připravil své místo na posilování a procvičily se břišní svaly. Trénink byl zakončen dlouhým protahováním a testem ohebnosti. Posilování i protahování vedla naše Kačka, která přijela za námi v pátek večer, aby nebyla sama doma. Před obědem bylo volno na učení. Po obědě a poledním klidu, který byl částečně ještě věnován přípravě do školy a částečně kartám, začalo pršet. Proto jsme mírně změnili plán a místo na lanovku jsme jeli do Polska. Z mírného deště se stal během odpoledne pěkný slejvák. Z parkoviště ve Sklářské Porubě  se běželo na Orle a zpět. Běh by to byl příjemný, po rovince, krásnou přírodou...ale to by nesmělo pršet tak, jak pršelo. Po návratu do chaty jsme se sušili, dali jsme si teplé pití, svačinu a chvilku volna jsme využili ke hrám. Po večeři jsme šli hrát bowling, protože v dešti se vlastně nic jiného dělat nedá. Hra proběhla standardně, jen Kačka při jednom hodu místo kuželek koulí kosila své i soupeřovo družstvo - to byl masakr... Celkově vyhrálo družstvo kluků. Potom následovalo krátké volno na chatě na sprchování a šlo se spát. Pro nás nastala chvilka oddychu u skleničky vína :-)

V neděli nás vzbudil déšť (lilo jako z konve celou noc) a tak jsme vypustili rozcvičku. Po snídani jsme se dobře připravili na déšť, naložili jsme suchými a teplými věcmi "Banána" a odjeli jsme na krosový závod do Tanvaldu. Měli jsme štěstí. Cestou přestalo pršet a tak rozběhání před startem proběhlo v suchu. První na start šel Kuba. Na start velmi těžkého terénního závodu (běží se na rozmoklé motokrosové trati - výborně značené) na 1500 m se spolu s Kubou postavilo ještě 15 kluků ročníku 2003. Největším zážitkem pro mě s Kubou bylo, když přímo na startovní čáře, na startu běhu kluků ročníku 2004 se jeden ze závodníků předklonil, vyzvracel se těsně před své špičky a odstartoval. Když jsme si s Kubou později prohlédli startovní čáru usoudili jsme, že tento kluk nebyl rozhodně první, kdo na startu zvracel...inu zřejmě se jednalo o místní folklór... Kuba se na startu postavil jinam, výborně odstartoval, těžkou trať zvládl velmi dobře a doběhl třetí. Domů si odnáší medaili, diplom a věcné ceny. Hned po Kubovi šly na start holky Áďa, Andy a Tania. Běžely stejnou trať jako Kuba, tedy 1500 m. Na startu bylo 12 dívek ročníků 2001 a 2002. Holky běžely dobře, všechny si "hrábly na dno", ale na lyžařky jim síly nestačily. Áďa doběhla sedmá, Andy osmá a Táňa devátá. Následoval hromadný start všech dalších kategorií. Naši borci běžely trať 3000m, tedy dvě kola. Na startu vedle sebe tak stála naše Kačka, Jirka, Matěj a Richard. Nejrychleji vyběhl Jirka a svou vítěznou pozici mezi našimi udržel. Za ním doběhla Kačka, pak Matěj a Richard těsně stíhán slečnou v bílém dresu (jestli to byla zase "Puberta", tak tentokrát jí utekl :-) ) Kluků ročníků 2001-2002, mladších dorostenců bylo na startu 14. Jirka doběhl osmý, Matěj třináctý a Ríša čtrnáctý. Kluci běželi velmi dobře a hodně bojovali. Kačka doběhla mezi ženami druhá a také dostala medaili a věcné ceny. Závod byl velmi dobře organizovaný, vše na sebe navazovalo a šlo rychle za sebou - jen vyhlášení vítězů bylo trošku zdlouhavé, ale to nám nevadilo :-) S Kubou jsme byli překvapení, že tenna startu "blijící"klučina ročník 2004 vyhrál! Po vyklusání a vyhlášení vítězů jsme odjeli zpět do Harrachova, kam jsme přijeli akorát na oběd. Po hodinovém poledním klidu (většina spala) byl střelecký trénink a následovalo vyklusání a protažení. Počasí nám docela přálo, bylo sice zataženo, ale teplo a hlavně už nepršelo. Ke svačině se dojedlo vše, co ještě zbylo a šlo se balit, uklízet chatu a nakládat věci do auta....a vyráží se domů...

Děkuji paní Pecánkové, paní Musilové a Andy za výborné dobroty, které nám s sebou napekly.

Fotky ze soustředění, fotky výsledků závodu a fotky programu celého soustředění najdete zde:

https://www.zonerama.com/klepa/Album/2065358

 

—————

Zpět