Halové MČR žactva Jablonec nad Nisou - článek převzatý z blogu atletického trenéra, pana Krčmáře

08.03.2014 16:20

Republika se nevydařila

Toto není politologické pojednání, hodnotím pouze vystoupení Makovců na halovém mistrovství republiky žactva v Jablonci.

 

Vše začalo zdravotními problémy LuKr, které nás donutily předčasně ukončit její halovou sezónu. Při pohledu na výsledky osmistovky v Jablonci to zamrzí ještě více.

Na základě aktuální situace v družstvu jsem přihlašoval pouze tři závodníky a to ke čtyřem běžeckým disciplínám (MiBo 1 500 m a 3 000 m, KaKre 1 500 m, JuBi 1 500 m). Všichni byli vybráni ke startu a všichni také do Jablonce dorazili.

JuBi dokonce absolvovala náročný přesun ze Švýcarska. Bohužel cestou zřejmě spotřebovala veškerou bojovnost a chuť závodit. Uběhla 1 500 m, což je na soutěž na úrovni mistrovství republiky velmi málo. V cíli byla za 5:51,28. “Naštěstí” se rychle ze své prohry vzpamatovala a jala se věnovat “společenským povinnostem”. Takto si reprezentaci oddílu a družstva určitě nepředstavuji.

KaKre se přesunula z pětibojařského soustředění. Zopakovala prakticky svůj výkon z loňského roku, když běžela 5:25,06. Tím si polepšila o jedno místo a skončila jedenáctá.

MiBo nedokončil patnáctistovku pro křeč v pravém stehně. Je to škoda, měl na dobré umístění. Na nedělní trojku jsem ho pochopitelně nepustil.

Kačka se tak stala nejúspěšnější Olympankou na mistrovství. Myslím, že i ona měla políčeno na lepší umístění a lepší čas.

Na dráze budeme zápolit o mistrovské tituly v září v Plzni. Věřím, že za většího zájmu Makovců a s většími úspěchy.

Celkové výsledky mistrovství si prohlédněte zde.

—————

Zpět